Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > Rom Hack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-27-2018, 03:17 PM   #11
anemus
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Default

Aeons old, but I just remembered something : The game was translated from Japanese, being almost identical in most stuff. Now, considering that some sloppy work was done, you don't suppose that the extra bytes were for japanese characters and were used in conjuction with previous or after bytes in order to point to a special character... ?
anemus is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2018, 04:18 PM   #12
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,386
Default

Quote:
Originally Posted by anemus View Post
Aeons old, but I just remembered something : The game was translated from Japanese, being almost identical in most stuff. Now, considering that some sloppy work was done, you don't suppose that the extra bytes were for japanese characters and were used in conjuction with previous or after bytes in order to point to a special character... ?
Entirely possible, but it's likely that said Japanese characters were changed to latin counterparts and if you tried to use them they would render as garbage.

Only way to find out is to make the edits yourself and see what it does.
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2018, 10:18 PM   #13
anemus
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Default

So, wouldn't just omitting out those bytes work for you ?
anemus is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2018, 12:47 AM   #14
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,386
Default

Quote:
Originally Posted by anemus View Post
So, wouldn't just omitting out those bytes work for you ?
with enough skill you could in theory reprogram those bytes for better compression.
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2018, 10:15 AM   #15
anemus
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Reaper man View Post
with enough skill you could in theory reprogram those bytes for better compression.
Sounds like inviting disaster XD
I saw your trhead because I am making a remake of the game on RPG Maker VX Ace ( [url]http://www.psalgo.com/boards/phantasy-star-iv-remake-in-rpgmaker-vx-ace-vt11280.html[/url] ) and will be tackling the font thing sometime :P I am thinking to just remake the font .ttf file from scratch most probably but I will mess with this bridge when I decide to reach it
anemus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:59 AM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.