Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > General Emulation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-19-2008, 06:50 AM   #1
Moriya
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Default MAME: Now what?

I downloaded MAMEUI32 and downloaded contra.zip from zophar...
I put the zip in mameui32/roms/contra and it doesn't detect it...
Am I missing a step somewhere?

Thanks in advance for the help.
Moriya is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2008, 08:13 AM   #2
Xeon3D
Senior Member
 
Xeon3D's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albufeira, PT
Posts: 261
Default

Probably. Use CLRMamePro (recommended to check a few tutorials before), to see if you got the correct version of the rom.
Xeon3D is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2008, 11:56 AM   #3
LactobacillusP
Junior Member
 
LactobacillusP's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Netherlands
Posts: 3
Default

You won't be able to download the rom for Contra from here btw. I don't know what you downloaded - perhaps a music file?
LactobacillusP is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2008, 12:41 PM   #4
D--
Senior Member
 
D--'s Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Chaoyang, Beijing, China
Posts: 826
Default

Quote:
Originally Posted by LactobacillusP View Post
You won't be able to download the rom for Contra from here btw. I don't know what you downloaded - perhaps a music file?
Guess you haven't heard about Zophars ROM Site. Judging by that page, he can.
D-- is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2008, 08:55 PM   #5
Lillymon
Senior Member
 
Lillymon's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: England
Posts: 2,379
Default

The most likely probability is that the opening poster doesn't have the right version of MAME. But since they didn't post what version they're using (you'd be amazed how many people are using outdated version) and since I don't know what version the ROM on the ZD ROMs page is for, I can't really do much to help.
__________________
Amelia Explains It All - Eventually. Probably.
Lillymon is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2008, 09:12 PM   #6
dangwoot
Junior Member
 
dangwoot's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: On The Dark Side Of The Moon
Posts: 27
Default

download this http://digilander.libero.it/mame32FX...fx32_0126a.exe
that should fix any problems you have if not just pm me and we'll work this out.
dangwoot is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 02:51 AM   #7
The 9th Sage
Senior Member
 
The 9th Sage's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NY State in the US
Posts: 17,439
Default

Quote:
Originally Posted by Moriya View Post
I downloaded MAMEUI32 and downloaded contra.zip from zophar...
I put the zip in mameui32/roms/contra and it doesn't detect it...
Am I missing a step somewhere?

Thanks in advance for the help.
Wait...you put the zip in /roms/contra? Just put it on /roms/.
__________________
Just can't wait to bomb some Dodongos.
---
http://www.xanga.com/zeldadd

Twitter
The 9th Sage is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 02:51 AM   #8
The 9th Sage
Senior Member
 
The 9th Sage's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NY State in the US
Posts: 17,439
Default

Quote:
Originally Posted by D-BOY View Post
Guess you haven't heard about Zophars ROM Site. Judging by that page, he can.
O_o I didn't think that was there still.
__________________
Just can't wait to bomb some Dodongos.
---
http://www.xanga.com/zeldadd

Twitter
The 9th Sage is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 07:53 AM   #9
Xeon3D
Senior Member
 
Xeon3D's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albufeira, PT
Posts: 261
Default

Quote:
Originally Posted by Lillymon View Post
The most likely probability is that the opening poster doesn't have the right version of MAME. But since they didn't post what version they're using (you'd be amazed how many people are using outdated version) and since I don't know what version the ROM on the ZD ROMs page is for, I can't really do much to help.
That's why I suggested using CLRMamePro. If he uses this and generates a dat file from his mame setup, it can fix or at least tell what's missing in the rom.

It may also have happened that he got a rom that needed a parent rom to work.
__________________

Those were the days...
Xeon3D is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:09 AM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.