Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > Rom Hack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-19-2004, 11:03 PM   #1
scissorman
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 22
Default Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

I'm trying to change the Shadow Skean effect to Haste instead of Image. I tried used the normal methods in FF6usME by checking and unchecking the "SP Status" boxes in the Item Editor, but nothing actually changes in the game.

Does anyone know of a way to do this? It would help a lot.

Thanks again,
Bryan Edds

<P ID="signature"></P><P ID="edit"><FONT class="small">Edited by scissorman on 06/19/04 06:07 PM.</FONT></P>
scissorman is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2004, 03:56 AM   #2
Lenophis
Senior Member
 
Lenophis's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,386
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

> Does anyone know of a way to do this? It would help a lot.

I use <a href=http://www.zophar.net/utilities/download/ff3ed-2.zip>FF3 Edit</a> for all my item needs. The only downside is that you need the very buggy v1.0 of the rom.

<P ID="signature"><img src=http://www.geocities.com/abgh21/drunk.txt>
Is there something I'm missing out on? Head to Slick Productions and check out Jade.</P>
__________________
Lenophis is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2004, 11:20 AM   #3
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,409
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

> I'm trying to change the Shadow Skean effect to Haste
> instead of Image. I tried used the normal methods in FF6usME
> by checking and unchecking the "SP Status" boxes in the Item
> Editor, but nothing actually changes in the game.

is your rom read only? Did you check?

<P ID="signature"><center>
sig not found...</center></P>
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2004, 01:14 AM   #4
scissorman
Junior Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 22
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

> is your rom read only? Did you check?

No, it's write eneabled. In fact, I've successfully hacked lots of things. The problem, it seem, is the way the instruction code processes the hacked data. It looks as though it uses different means or data to define the behavior of Thrown items than the data in the item editor. In other words, it ignores the data that is available in the item editor for some data elsewhere in the ROM. The question is, where is that data?

<P ID="signature"></P>
scissorman is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 06:01 PM   #5
assassin
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

it's hardcoded in the asm. you want to edit the C2/2ADC region.
assassin is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2005, 07:51 PM   #6
pipes
Senior Member
 
pipes's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,883
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

> it's hardcoded in the asm. you want to edit the C2/2ADC
> region.
>
just a little late!<img src=smilies/magbiggrin.gif>
__________________
The pipes never clangor.
pipes is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2005, 12:12 AM   #7
Atma
Senior Member
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 910
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

> > it's hardcoded in the asm. you want to edit the C2/2ADC
> > region.
> >
> just a little late!

Only a year and a third, it's not THAT late <img src=smilies/cwm11.gif>
Atma is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 08:43 PM   #8
Dark Knight Kain
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,278
Default Re: Has anyone figured out how to change the effect of a thrown Skean in FF6?

> I use FF3 Edit for all my item needs. The only downside is
> that you need the very buggy v1.0 of the rom.

Wow, you're just asking for your ROM to be corrupted, I don't touch that item editor with a ten-foot pole. Only thing I use FF3 Edit for is the font editor, the dialogue font is a pain to edit without it. Wish Yousei would've finished that new version, it was looking great.
Dark Knight Kain is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:00 PM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.