Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > General Emulation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2008, 10:58 PM   #1
Soron
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default Visual Boy Advance saving help

Hi im new to all this and I need some help.

Everytime I play a game on this, (lets say Pokemon Blue, as thats the one I keep trying over and over with), I save both in-game and on the emulator. Ok it saves. It shows up in the save states and I can load.

Then if I close the emulator, by just closing it, turning off comp, for any reason: When I load it back up, theres no save states and I cant load the game from what I saved in the game. Basically once I exit the emulator then open up a new one and try again, it's like I never saved at all. Help thanks.

P.S. Its on Visual Boy Advance, it happens for all the games I try, and the game itself runs fine, it's just a problem with saving.

P.S.S. When I just try to load (not the save states), I can find what I saved, but when I load it, nothing happens. At all. Thanks in advance
Soron is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 12:55 AM   #2
Umiliphus
Senior Member
 
Umiliphus's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: A shoe
Posts: 192
Default

I seem to recall having to fiddle with "save type" underneath the options-emulator menu. Also, you must restart the game for it to take effect. Loading the state also reloads the old save type, alas. And then different games may demand different settings. It doesn't quite seem fair, does it!
Umiliphus is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 07:01 PM   #3
Iconoclast
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 278
Default

Options > Save Type > Flash 128k
Iconoclast is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2008, 10:08 PM   #4
Razmaster G
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 4
Default Visual Boy Advance Problem

I have a Major Problem... when I open the Visual Boy Advance it is just a blank screen and I don't know how to open a game how do you get games on it???????
Razmaster G is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2008, 10:10 PM   #5
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,409
Default

Quote:
Originally Posted by Razmaster G View Post
I have a Major Problem... when I open the Visual Boy Advance it is just a blank screen and I don't know how to open a game how do you get games on it???????
you have to get the ROMs for it, which are data images of the games themselves. Also don't ask for them here as it is against the rules.
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:23 AM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.