Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > General Emulation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2004, 03:26 AM   #1
dungeonmaster
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Help me with ZSnes graphical glitches

I´m using ZSnes WIP 6/09 (Windows) and some games have graphical glitches, like Aero the Acrobat 2, WWF Whrestlemania and Art of Fighting 2 (Japanese) <img src=smilies/eek13.gif>. I have tried also the zsnes v1.36 and the glitches are still there. Is it an emulation problem? Can it be solved? Or is just my computer. Note, snes9x works OK with those games, but I like to use zsnes <img src=smilies/thumb.gif>, so I will switch to snes9x only if this problem has no solution at all.

Thanks a lot.

<P ID="signature"></P>
dungeonmaster is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2004, 03:41 AM   #2
metbot
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 205
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches

hmm...
what kind of glitches?
ive had this trouble before. try going to config>video then change the resolution to a lower level.i use 640x480 but when theres a problem, i go down to the 256 one<img src=smilies/thumb.gif>

<P ID="signature"></P>
metbot is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2004, 04:12 AM   #3
The 9th Sage
Senior Member
 
The 9th Sage's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NY State in the US
Posts: 17,439
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches

> hmm...
> what kind of glitches?
> ive had this trouble before. try going to config>video then
> change the resolution to a lower level.i use 640x480 but
> when theres a problem, i go down to the 256 one

That's weird...I've been running Zsnes in 1024x768 and haven't noticed any graphical glitches resulting from that. <img src=smilies/erm.gif>

<P ID="signature">http://www.xanga.com/ZeldaDD</a></P>
__________________
Just can't wait to bomb some Dodongos.
---
http://www.xanga.com/zeldadd

Twitter
The 9th Sage is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2004, 04:29 AM   #4
ShadowMage
Senior Member
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 263
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches

This is straight from the ZSNES FAQ that comes with the program:

Q: How come the graphics are really screwed up?

A: It's probably a problem with the emulation. You can try running the
game 80% or 120% execution which can be set in the ZSNESW.CFG through
the DOS prompt or another editor. It might fix your problem, but then
again maybe it won't be the solution.

<P ID="signature">End Transmission</P>
ShadowMage is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2004, 08:27 AM   #5
metbot
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 205
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches


> That's weird...I've been running Zsnes in 1024x768 and
> haven't noticed any graphical glitches resulting from that.
>
yeah you prbably got a top of the line graphics card. ive got a stupid rage pro

<P ID="signature"></P>
metbot is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2004, 08:39 AM   #6
MegaManJuno
Senior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: WV
Posts: 626
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches

Just a thought, but are you sure these are good dumps? If it's only happening with a few of the games you try to play and you aren't sure if they are good dumps, I would check that first.

<P ID="signature"></P>
MegaManJuno is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2004, 01:58 PM   #7
dungeonmaster
Junior Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches

I verified the games with GOODSnes and ZSnes says OK to the checksum, so I believe they are good dumps. WWF Whrestlemania in particular has the [!] mark that GOODSnes leaves when a dump is good.

I will try to change the % execution to see if that solves the problem. Anyway here is a snapshot I took from WWF, notice the left side of the screen and the arm of one of the fighters.


<P ID="signature"></P>

[url]C:ServerxampphtdocszopharoldwwwthreadsattachmentsW WF Wrestlemania - The Arcade Game (U) [!].jpg[/url]
dungeonmaster is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2004, 12:49 AM   #8
The 9th Sage
Senior Member
 
The 9th Sage's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NY State in the US
Posts: 17,439
Default Re: Help me with ZSnes graphical glitches

> yeah you prbably got a top of the line graphics card. ive
> got a stupid rage pro

Ah, I see...this thing is running a Radeon 9000 Mobility, so while it's not top of the line it's pretty good.


<P ID="signature">http://www.xanga.com/ZeldaDD</a></P>
__________________
Just can't wait to bomb some Dodongos.
---
http://www.xanga.com/zeldadd

Twitter
The 9th Sage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:26 PM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.