Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > General Emulation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2006, 07:02 PM   #1
Sorlok
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default New here/ Chrono Trigger help

Hi all! =)

Well, ive been reading around the forums for a bit of time trying to find a solution to my problem... but i cant seem to find anything that can help me...
And ive been searching ALL around the net, and i can't seem to find my self a solution.
So, i wanted to try and ask here...

Now, this is the problem, i just recently aquired myselt a Super Fighter Pro for my SNES, and i would certainly like to play Chrono Trigger on it.. and the guy it from, also sold me a bunch of games on Diskettes, and ofcause Chrono Trigger was among them, but in Jap, and that does'nt do me any good.

Now, the thing is, the Jap version works perfectly, but i cant get my English rom to work on it for some reason, it simply turns to black when its done loading the discs..

I got SnesTool, and i have been trying pretty much EVERYTHING... Slowmod fixing, NTSC/PAL fixing, you name it....

Now, i do live in europe, so i naturally own a PAL version of the SNES, and therefore i also have a slight problem with a few other games...

If this is the wrong forum, i'm sorry, i'm new here, i this is my best shot at where to put this..

Thank you in advance
<P ID="signature"></P>
Sorlok is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 08:03 PM   #2
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,391
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

> Thank you in advance

um, did you try removing the header? <img src=smilies/eek13.gif>
<P ID="signature"></P>
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 08:10 PM   #3
Sorlok
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

> > Thank you in advance
>
> um, did you try removing the header?
>

Yes, that was one of the first things i did...

I even tried removing the header of all of the split files... no help either...
<P ID="signature"></P>
Sorlok is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 08:19 PM   #4
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,391
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

> I even tried removing the header of all of the split
> files... no help either...

split files?

Have you also tried running the ROM, header and all, in <a href=http://nsrt.edgeemu.com/forum/portal.php>NSRT</a>? For all we know you could have a rom that was hack in order to work on an early version of an emulator.
<P ID="signature"></P>
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 08:42 PM   #5
Sorlok
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

> Have you also tried running the ROM, header and all, in
> NSRT? For all we know you could have a rom that was hack in
> order to work on an early version of an emulator.
>

It doesnt indicate that there is anything wrong with the rom, i also tried with different roms of the game, from different sources, all the same result...

want the full text of what it says?

edit:

--------------------------internal rom info------------------------
File. chrono.smc
name: CHRONO TRIGGER..................Company: Square
Header: SWC..................................... Bank: HiRom
Interleaved: no...................................SRAM: 64 kb
type: normal + Batt.............................Rom: 32mb
Country: USA.....................................Video NTSC
Rom speed: 120ns (FastROM)...........Revision: 1.0
Checksum: Good 0x788C...................CRC32:2D206BF7
------------------------Database-----------------------
Name: Chrono Trigger
Country: USA.................................... Revision: 1.0
Port 1: Gamepad................................port 2: Gamepad
Genre 1: RPG....................................genre 2: Turnbased

<P ID=&quot;signature&quot;></P>
Sorlok is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 09:53 PM   #6
Reaper man
Member
 
Reaper man's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Austin, TX
Posts: 5,391
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

> want the full text of what it says?

um, I ran out of ideas. I'm going to leave this to someone els, heh
<P ID="signature"></P>
__________________
Reaper man is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2006, 07:36 PM   #7
Sorlok
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

Does anyone have a program for fixing (removing) NTSC coding... or changing it to Pal, or whatever...

Other then, UCON, SNESTool, or Kill'em...

All the roms ive been trying to fix, it simply says "NTSC/PAL fix unsuccesful"...

And i guess thats the reason it does'nt work

<P ID="signature"></P>
Sorlok is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2006, 08:59 PM   #8
Dark Knight Kain
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,278
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

> Other then, UCON, SNESTool, or Kill'em...

Are you using UCON64?
<P ID="signature">---
-Dragonsbrethren</P>
Dark Knight Kain is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2006, 06:39 AM   #9
Sorlok
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Default Re: New here/ Chrono Trigger help

That too, but if i try and remove the NTSC blocking, it simply says:
"no protection found", and i have tried several roms now...

I guess im doning something wrong here...
<P ID="signature"></P>
Sorlok is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:53 AM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.