Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > Rom Hack

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-14-2011, 05:10 PM   #1
Amodelamateria
Junior Member
 
Amodelamateria's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Default hi folks, you now how to patch an fds file?

I am new in this of the famicom thing but what the heck...

You know, i am trying to emulate nazo no marusamejo (zeldas brother) and i dont understand why i cant pass a weird black screen with japanese letters.

well i discover a patch for change the lenguage and it doesnt work.
it say something about DOS commando thing but i dont understand where and how i have to do that.

so, can you guys help me?

also, you guys remember that black screen i talk? it dosent go away... at least i want to know what is writing there.

i wait for your help!

PD. this is the patch thing: http://www.romhacking.net/trans/628/
Amodelamateria is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 07:45 PM   #2
InVerse
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: Midwest, U.S.
Posts: 1,489
Default

You patch FDS disc images in the same manner that you patch most other ROMs. The best program to use, assuming you're on Windows, is Lunar IPS.

Recently, FDS images seem to be distributed without headers. If the image you have doesn't have a header, you'll need to add one in order for the patch to work.

Incidentally, you *might* want to wait a bit before playing Murasame Castle because I have it on good authority that an updated patch will likely be released in the near future. (In fact, it's entirely possibly that the retranslation is complete and he's just waiting for me to finish the new title screen, which I'll hopefully get to next week.)
InVerse is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2011, 04:57 PM   #3
Amodelamateria
Junior Member
 
Amodelamateria's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 5
Default

OK, thanks man.
Looks like i have to change the Disk B or something and i did by my own.

And about the patch, welll, i never try to patch a nes image, thats why i didnt understand.

anyways, i will wait for the new patch, but that does not mean i havent gotta play now

see ya.
Amodelamateria is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:30 PM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.