Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Website Talk > Site Questions / Suggestions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-17-2009, 09:28 PM   #1
ToastyCheesy
Senior Member
 
ToastyCheesy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Port Orchard, WA
Posts: 234
Default Font bug?

I'm not too sure what's going on here, but I noticed some strange font bugs, circled below



This isn't the first time I've noticed it either. I'm just not sure if I'm the only one, or if other people notice it too.
ToastyCheesy is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2009, 09:54 PM   #2
Cornellius
Senior Member
 
Cornellius's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Québec/Canada
Posts: 2,787
Default

It's mostly your encoding. Try using Unicode.
__________________
My job

Industrial electronic technician
Industrial mechanic (Millwright)
Cornellius is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 07:05 PM   #3
Lillymon
Senior Member
 
Lillymon's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: England
Posts: 2,379
Default

Actually, I think I see a real problem here. The forums use ISO-8859-1, while the front page uses UTF-8. So it seems the news on the forums gets transferred straight to the front page, but isn't converted to Unicode. The result is that while the W3C Markup Validator isn't happy about the MiiSX forum post, it refuses to try and validate the front page, complaining that a character in the post can't be interpreted as UTF-8.

I think the easiest way to solve this is to make the front page use ISO-8859-1 as well so there can be no discrepancy between the forum and the main site.
__________________
Amelia Explains It All - Eventually. Probably.
Lillymon is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2009, 10:42 PM   #4
Shadow
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 108
Default

Quote:
Originally Posted by Lillymon View Post

I think the easiest way to solve this is to make the front page use ISO-8859-1 as well so there can be no discrepancy between the forum and the main site.

No. Changing the page to ISO wouldn't help when the MySQL database uses UTF8...

But there is a simple solution: You have to patch the Newsimport like this:


Code:
$newstext = utf8_encode($newstext);

This way the text will be transformed before it's displayed in the forums.
Shadow is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2009, 03:00 PM   #5
The 9th Sage
Senior Member
 
The 9th Sage's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NY State in the US
Posts: 17,439
Default

Oh Eeeedmaaaan...!
__________________
Just can't wait to bomb some Dodongos.
---
http://www.xanga.com/zeldadd

Twitter
The 9th Sage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:04 PM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.