Zophar's Message Domain

Go Back   Zophar's Message Domain > Emulation Talk > General Emulation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2009, 10:38 AM   #1
Pablo1989
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default how use cheats ?

how use cheats ? on NES Virtuanes emulator, i have game Castlevania III - Dracula's Curse (U) [!] and i dont know how use cheats.
Pablo1989 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 01:38 AM   #2
nensondubois
Regular Member
 
nensondubois's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: N/A
Posts: 53
Default

1. Make a text file.
2. Put the game name as the text filename.
3. replace ".txt" with ".gen" as the the new text file extension.
4. enter the Game Genie code in all capitals on the first line with no spaces.
5. Open your game in virtuaNES.
6. Click on the Tools tab.
7. Go to Game Genie to load the cheat file you created with the code.

Note: make sure you set the directory under options then choose the folder tab. Now set the "cheat file" folder to the directory to where the .gen text file you created is.
nensondubois is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2017, 06:24 AM   #3
xamtra
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Default In VirtuaNES vs Gamegenie codes issue..

When I load .gen files on ViruaNES it loads but there is no option to select or deselect which cheats we want. It just load but we never know which code is active which code is not. Is there any workarounds?
xamtra is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:16 PM.

Contact Us - Zophar's Domain - Archive - Top

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.