Zophar's Message Domain

Zophar's Message Domain (http://www.zophar.net/forums/index.php)
-   Rom Hack (http://www.zophar.net/forums/forumdisplay.php?f=8)
-   -   megaman 1 pallete problems (http://www.zophar.net/forums/showthread.php?t=3357)

Skyfire 12-06-2004 10:36 PM

megaman 1 pallete problems
 
whenever I change one of megaman's palletes to a different color, It changes back when I press pause. Any tips?

<P ID="signature"></P>

Disch 12-07-2004 12:15 AM

Re: megaman 1 pallete problems
 
> whenever I change one of megaman's palletes to a different
> color, It changes back when I press pause. Any tips?

Palettes might be stored in several places. One might be used when the level starts another is used when you switch weapons (like when you press pause).

Try searching for the same palette elsewhere until you find the one you're looking for.

<P ID="signature"></P>

Dan 12-07-2004 10:12 AM

Re: megaman 1 pallete problems
 
> Palettes might be stored in several places. One might be
> used when the level starts another is used when you switch
> weapons (like when you press pause).
> Try searching for the same palette elsewhere until you find
> the one you're looking for.

Exactly right. There's a separate two byte palette for when you access the weapon select screen, and select the normal blaster, and there's a separate palette for when you die also. http://dan.panicus.org/index.php?title=Rock and RollRock and Roll</a> supports the weapon select palette, but it doesn't support editing the death palette (well, not in any publically released versions).

<P ID="signature"><div align="center"><font size=2>http://dan.panicus.orgDan's Space</a></font></div></P>

Dark Knight Kain 12-07-2004 09:35 PM

Re: megaman 1 pallete problems
 
> Exactly right. There's a separate two byte palette for when
> you access the weapon select screen, and select the normal
> blaster, and there's a separate palette for when you die
> also.

That death palette haunted me the whole time I worked on my hack... I wish I finished and/or backed up that hack..

<P ID="signature">http://home.earthlink.net/~dragonsbr.../dkkbanner.png</P>

SivakDrac 12-08-2004 06:26 PM

Re: megaman 1 pallete problems
 
That's a pretty good-looking editor. Wish I had something like that for Mega Man 2 back when I hacked it in 2001. But I still managed with an old build of Visine. <img src=smilies/cwm11.gif>

<P ID="signature"><HR>http://www.geocities.com/lordsivak/index.htmlVisit my Mega Man page</A>

http://www.zophar.net/personal/Sivak/sivesp.gif</P>

Skyfire 12-13-2004 07:03 PM

Re: megaman 1 pallete problems
 
thanks, I alomst went insane trying to find a tool like this.

<P ID="signature"></P>


All times are GMT. The time now is 07:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.