Zophar's Message Domain

Zophar's Message Domain (http://www.zophar.net/forums/index.php)
-   General Emulation (http://www.zophar.net/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ePSXe Problem (http://www.zophar.net/forums/showthread.php?t=2288)

Magi-Warrior 08-28-2004 11:56 PM

ePSXe Problem
 
Has anyone ever had a problem where no bgm plays, fmvs act glitchy and slow, and whenever theres a voice-over or when sumone talks the game starts acting really slow? I've tried changing my video options but there are too many and im goin nuts

<P ID="signature"></P>

MegaManJuno 08-29-2004 12:25 AM

Re: ePSXe Problem
 
Well, considering you mentioned BGM, voice-overs, and FMV (which generally have sound of some sort), right off the bat it sounds more like a sound issue than a video one to me. <img src=smilies/erm.gif>

<P ID="signature"></P>

Magi-Warrior 08-29-2004 01:01 AM

Re: ePSXe Problem
 
i had a feeling too........jus wanted to make sure b4 i started messing around with more than one thing......thanks, any suggestions on which mode to use....if it helps the games im using right now are Silent Bomber, Xenogears, Grandia, and Tomba!2

<P ID="signature"></P><P ID="edit"><FONT class="small">Edited by Magi-Warrior on 08/28/04 08:04 PM.</FONT></P>

Reaper man 08-29-2004 01:23 AM

Re: ePSXe Problem
 
> Has anyone ever had a problem where no bgm plays, fmvs act
> glitchy and slow, and whenever theres a voice-over or when
> sumone talks the game starts acting really slow? I've tried
> changing my video options but there are too many and im goin
> nuts


specs, por favor

<P ID="signature"><center>
sig not found...</center></P>

The 9th Sage 08-29-2004 03:08 AM

Re: ePSXe Problem
 
> i had a feeling too........jus wanted to make sure b4 i
> started messing around with more than one thing......thanks,
> any suggestions on which mode to use....if it helps the
> games im using right now are Silent Bomber, Xenogears,
> Grandia, and Tomba!2

If you have a faster PC, I'd suggest Eternal SPU, if you have a slower PC I'd suggest Pete's DirectSound SPU or Eternal SPU Lite, whichever works best for ya. Also, you can try Pete's plug-in if Eternal SPU doesn't work for ya, I just think Eternal sounds better, I think it plays at a higher samplerate, or something.


<P ID="signature">http://www.xanga.com/ZeldaDDhttp://i.xanga.com/ZeldaDD/milkkoma.png

My Weblog...the official distributor of LonLon Milk in New York.
</a></P>

MegaManJuno 08-29-2004 09:05 AM

Re: ePSXe Problem
 
As a side-note on Pete's SPU, I have noticed a few issues with it, particularly with some of the sound effects in Saga Frontier not playing correctly. I don't think I've tried the Eternal SPU, however the PEOpS SPU seems to be doing a much better job of it.

<P ID="signature"></P>

KiluAlmighty 08-29-2004 11:44 AM

Re: ePSXe Problem
 
Are playing from image, mounted image or cd?

Play from mounted image if possible, fixed several sound related problems for me.

<P ID="signature"><marquee direction=left scrollamount=2><img src=http://personal.inet.fi/musiikki/mika/fatso.gif></marquee>
</P>

Magi-Warrior 08-30-2004 01:02 AM

Re: ePSXe Problem
 
well ive fixed sum sound problems( mainly the lack of bgm and voice overs).....but still no luck with the slowdown......i kinda forgot to mention that im using the CD's not iso's so im startin to think that could be it


<P ID="signature"></P>

MegaManJuno 08-30-2004 02:34 AM

Re: ePSXe Problem
 
The easiest way for you to rule out the original CDs as a problem then is going to be to rip an ISO from one of your discs that's suffering from the problems and play from that. If the slowdown still persists, then it's more than likely got nothing to do with the CDs.

Knowing what specs you are running (as previously asked) might help... what OS, what CPU, what sound card, what video card, what driver versions, the resolution at which you are running the games, what plugins you are using, any video filters turned on in the plugin?... it all may effect the performance you can expect. You listed the games you're trying to run, but none of your system specs so far, so we're kind of "grabbing at straws" at the moment for the most part.

<P ID="signature"></P>

KiluAlmighty 08-30-2004 09:39 AM

Re: ePSXe Problem
 
Also, what kind of slowdown are we talking about? Whole game? Or music plays as it shoud but graphics are slow, or vice verca? Plugin specs would be good to know. If you are using Pete's graph plugins, there is the button in the config to copy the settings to clipboard. Use it :)

<P ID="signature"><marquee direction=left scrollamount=2><img src=http://personal.inet.fi/musiikki/mika/fatso.gif></marquee>
</P>


All times are GMT. The time now is 06:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.