PDA

View Full Version : Font bug?


ToastyCheesy
07-17-2009, 08:28 PM
I'm not too sure what's going on here, but I noticed some strange font bugs, circled below

http://img517.imageshack.us/img517/1641/fontbug.png

This isn't the first time I've noticed it either. I'm just not sure if I'm the only one, or if other people notice it too.

Cornellius
07-17-2009, 08:54 PM
It's mostly your encoding. Try using Unicode.

Lillymon
07-19-2009, 06:05 PM
Actually, I think I see a real problem here. The forums use ISO-8859-1, while the front page uses UTF-8. So it seems the news on the forums gets transferred straight to the front page, but isn't converted to Unicode. The result is that while the W3C Markup Validator isn't happy (http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.zophar.net%2Fforums%2Fshowthr ead.php%3Ft%3D11727) about the MiiSX forum post, it refuses to try and validate (http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.zophar.net%2F) the front page, complaining that a character in the post can't be interpreted as UTF-8.

I think the easiest way to solve this is to make the front page use ISO-8859-1 as well so there can be no discrepancy between the forum and the main site.

Shadow
07-19-2009, 09:42 PM
I think the easiest way to solve this is to make the front page use ISO-8859-1 as well so there can be no discrepancy between the forum and the main site.


No. Changing the page to ISO wouldn't help when the MySQL database uses UTF8...

But there is a simple solution: You have to patch the Newsimport like this:


$newstext = utf8_encode($newstext);


This way the text will be transformed before it's displayed in the forums.

The 9th Sage
07-20-2009, 02:00 PM
Oh Eeeedmaaaan...!